Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Invånare uppmanas att tycka till om 2030-strategi

Nu inleds dialogen kring den uppdaterade versionen av Skellefteås utvecklingsstrategi för åren fram till 2030. Strategin finns att ta del av i sin helhet, både digitalt och på bibliotek runt om i hela kommunen.

– En bred uppslutning är helt nödvändig om vi ska kunna ta tillvara hela potentialen i utvecklingen som sker nu. Dialogen kommer också att ge viktiga inspel till politiken som beslutar om den fortsatta inriktningen, säger Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör i Skellefteå kommun.

I arbetet för att uppdatera utvecklingsstrategin har hittills mer än 1 500 människor som bor runt om i hela Skellefteå kommun delat med sig av sina åsikter.

– Det finns ett stort engagemang särskilt kring frågor som rör boende och utbildning. Det har direkt koppling till människors vardag och inspelen som vi fått från människor under processen har gjort stor skillnad. Vi hoppas att många vill vara med oss även i detta steg, säger Kristina Sundin Jonsson.

Strategin innehåller en beskrivning av de arbetssätt som behövs för att nå önskade resultat och fördjupningar kring områden som utbildning, bostadsfrågor, näringslivsfrågor och infrastruktur.

– Det här är nycklar för alla platser som vill växa. Vi vet att det finns många goda kvaliteter i Skellefteå att värna om, men också saker som vi behöver göra bättre. Det handlar om att alla ska ha möjlighet att ta del av den goda utveckling som sker, oavsett vem man är och var man bor, säger Kristina Sundin Jonsson.

Utvecklingsstrategin kommer att kommuniceras via sociala kanaler och finns digitalt på www.skelleftea.se/2030. Den finns också tillgänglig på Stadshuset och på bibliotek runt om i kommunen från och med onsdag den 2 mars.

Dialogen kommer att pågå fram till vecka 11. Efter det kommer synpunkter och reaktioner att samlas in. En slutversion av strategin presenteras tidigt under sommaren.

För mer information:

Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör
070 608 89 69

Moa Hedström, samhällsstrateg
072 521 72 58

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden