Gå direkt till innehåll
Intresset för solceller har ökat kraftigt

Pressmeddelande -

Intresset för solceller har ökat kraftigt

Under de senaste åren har intresset för solceller ökat kraftigt och det finns ett stort behov av opartisk information i samhället. Därför bjuder Skellefteå kommuns energi och klimatrådgivning i samarbete med Skellefteå Kraft in till två föreläsningar om solceller.

-Vi hoppas att många finner det intressant med solceller och att de vill lära sig mer och inspireras till att själv ta steget att producera förnyelsebar el, säger Jenny Sundkvist, energi- och klimatrådgivare i Skellefteå.

Den 27 maj håller Energi- och klimatrådgivningen i Skellefteå två föreläsningar som är riktade till villaägare, bostadsrättsföreningar och företag för att öka deras kunskap om hur de bäst går till väga för att installera egna sollcellsanläggningar.

-På två timmar tar jorden emot lika mycket energi från solen som hela världens befolkning använder under ett år, säger Jenny Sundkvist. Med en solcellsanläggning har du möjlighet att omvandla solenergi till el och därmed vara med i omställningen till förnyelsebar elproduktion, avslutar Jenny Sundkvist.

När: måndag den 27 maj klockan 11.30-13 och klockan 18-20.30

Var: Campus Skellefteå, lokal Arenan

https://www.skelleftea.se/evenemang/2019/05/27/lunchforelasning-om-solceller

Mer information: 

Jenny Sundkvist, Energi och klimatrådgivare, Skellefteå kommun

070-273 69 51

Jenny.sundkvist@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden