Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Innovativa Hammarängen snart färdigt – hållbarhet och smart resursutnyttjande i fokus

Med logistikhuben Hammarängen Skellefteå Södra sätter Skellefteå kommun en helt ny standard vad gäller moderna industriområden.
– Det känns väldigt positivt att vi redan tidigt upplevt en stor efterfrågan på tomterna i Hammarängen Skellefteå Södra, många är redan tingade eller sålda och vi har flera aktörer ytterligare som har visat intresse. Det måste man säga är över förväntan eftersom området ska bli klart i oktober. Samtidigt så är det ett tydligt kvitto på att företagen i Skellefteå upplever en stark framtidstro och vill satsa för att ha en så bra position som möjligt, säger Joel Hällgren, projektledare på Skellefteå kommun.

På det 30 hektar stora området jobbas det med asfaltering av vägar och den finjustering som gör att företagen kan flytta in på utsatt tid. Kantstenar kapas till, matjord krattas ut och belysningen sätts upp som kronan på verket.
– Det här är framtiden, både hållbarhetsmässigt och hur vi i projektet jobbat med partnering. Vi har tillsammans tagit vara på alla kunskaper och gjort något bra av det, säger Martin Lundholm, projektingenjör och hållbarhetssamordnare på Skanska. Nu när området färdigställs är det både inom budget och utsatt tidplan.

Ta del av hela nyheten genom att klicka på länken: https://skelleftea.se/5.20e0f2...

Vill du veta mer? Kontakta:
Joel Hällgren, projektledare, Skellefteå kommun
Telefon: +46725110081
E-post: joel.hallgren@skelleftea.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden