Gå direkt till innehåll
Ingrid Thylin blir ny förvaltningschef på kultur-och fritidskontoret i Skellefteå kommun.
Ingrid Thylin blir ny förvaltningschef på kultur-och fritidskontoret i Skellefteå kommun.

Pressmeddelande -

Ingrid Thylin ny förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret

Ingrid Thylin blir ny förvaltningschef på kultur- och fritidskontoret i Skellefteå kommun. Hon tillträder tjänsten på deltid i januari och på heltid från april.

– Det känns bra att få förtroendet att leda kultur- och fritidskontoret, säger Ingrid Thylin. När Skellefteå ska växa är kultur- och fritidsfrågorna oerhört viktiga för Skellefteås attraktivitet. Därför känns det extra roligt att få vara med och fortsätta utveckla verksamheten och jobba med de utmaningar som verksamheterna står inför, med allt från digitalisering till kompetensförsörjning och nytt kulturhus där delar av verksamheten ska in.

– Precis som Ingrid säger så är kultur och fritid viktiga frågor för Skellefteås attraktivitet. Vi är en kommun som satsar mest i Sverige på fritid och över snittet på kultur och det ska vi vara stolta över, säger Kristina Sundin Jonsson, Skellefteå kommuns kommunchef.

Ingrid Thylin tar över uppdraget efter Leif Gustafsson som varit förvaltningschef i 29 år. Leif blir kvar som förvaltningschef fram till sista mars. Han slutar sin tjänst på Skellefteå kommun sista juni.

– Jag vill passa på att tacka Leif för allt han åstadkommit och det fantastiska jobb han och hans medarbetare hittills gjort. Det är en utmaning att ta över jobbet efter en erfaren person som Leif och jag vet att Ingrid kommer att göra det alldeles utmärkt på sitt sätt, säger Kristina Sundin Jonsson.

Ingrid Thylin har varit avdelningschef för Samhällsutveckling inom kommunledningskontoret de senaste tio åren och har också tidigare arbetat som rektor på Naturbruksgymnasiet i Burträsk. Hon är i grunden agronom och har en forskarutbildning inom mikrobiologi.

– Min erfarenhet från Lantbruksuniversitetet kom väl till pass under de år som jag arbetade i Burträsk. På senare år har jag haft stor nytta av min forskarbakgrund när jag jobbat med utvecklingsfrågor tillsammans med andra förvaltningar inom kommunen, säger Ingrid Thylin.

Ingrid Thylin är engagerad i ideella föreningar och är därmed väl förtrogen med även den typen av arbete.

– Att ena dagen få leda medarbetare och andra dagen få vara del av en aktiv förening är stimulerande, säger Ingrid Thylin. Det gör att jag är väl förankrad i det ideella arbetet också.

Mer om Ingrid Thylin

Intressen: Ingrid tycker om att träna – oavsett om det är skidåkning, spinning eller vuxengruppen för nybörjare på skridskor. Hon tränar också hundar – gärna ”bruks” (hoppas på ny valp i vår). Ingrid är även ”konståkningsmorsa” – d v s skjutsar, bakar och hejar på alla åkare. Hon går gärna på konserter, bio och teater – helst med familjen. Och så renoverar hon hus…

Några ord om sig själv: Utåtriktad, positiv, kommunikativ, orädd, ”står med båda fötterna på jorden”.

Familj: Make Jonas, tre döttrar: Elisabeth född -96, Kristina född -99 samt Lovisa född -02. Dessutom briarden Hjördizz, snart 10 år. Därtill ”stödfamilj” till den franska bulldogen Louis, 2 år. Går i väntans tider och håller tummarna för att familjen ska utökas med en ny briardvalp i vår.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden