Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

I Entreprenören finns den röda tråden

Entreprenören i Skellefteå är huset med en helhet, en röd tråd genomsyrar hela huset. En mötesplats för att utveckla både nya och befintliga företag på en mängd olika sätt. Men i Entreprenören finns också verksamheter för att locka barn och ungdomar att bli entreprenörer.
- Det unika här är att i en ändamålsenlig miljö finns samlade resurser som kompetens i affärsutveckling, rådgivning till nyföretagande och innovatörer samt inkubator med inriktning mot industriella tillväxtföretag, säger Roland Lindkvist, VD för Innovation Västerbotten. Men här finns även kompetens och resurser att hjälpa små och medelstora företag.

Utvecklar världsledande teknik
Entreprenören är ett speciellt hus både till innehåll, men också till form. Huset är format som en båt och glasdelen av huset är båten och verkstadsdelen är en kaj. Inne i själva huset finns kommandobryggan med rorskult, fiskestugor och relingar. Men det mest unika är att företag kan hyra kontor med egen verkstad för att utveckla produkter.
Exempel på det är företagen MICUS AB, Carriax AB, Mobile Robotics Sweden AB och Dipolar AB som utvecklar nya produkter med världsledande teknik.
- Som liten nystartad företagare är Entreprenören en representativ byggnad att vara i och lyfter det lilla företaget ur källaren till en högre status. säger Walter Rönnblom, DIPOLAR AB. Här får man idéer, hjälp och goda råd av andra företagare eller B-park. Det gör att man själv snabbare kan fatta beslut om ett avtalsförslag från en kund eller hur man ska svara en kund. Jag har haft besök av en kund från England och de upplevde också vilken kreativ miljö det är här.

Den röda tråden
I Entreprenören finns i dag både nya och befintliga företag, som får stöd och hjälp på vägen att utveckla affärsidéer, produkter, kompetens, affärsutveckling och bygga nätverk. Innovation Västerbotten jobbar med rådgivning och stöd i affärsutveckling för innovatörer och nyföretagare i projektet START. IUC Bothnia är ett industriellt utvecklingscenter och arbetar med små och medelstora företag, Ung Entreprenör arbetar med entreprenörskap i skolor och B-park jobbar med strategisk affärsutveckling med tillväxtföretag.

I dag är Entreprenören också en mötesplats för kompetensutveckling för både nya och befintliga företag. Där ordnas halvdags- och heldagslånga seminarier och föreläsningsserier riktade till företagare utifrån deras behov. Det kan till exempel handla om styrelsearbete, läsa ett bokslut, marknadsföring, export och ägarskifte. En ny struktur och ett nytt arbetssätt har tagits fram i samarbete mellan Skellefteå kommun och näringslivet.
- Vi presenterar en helhetslösning där näringslivet själva är motorn, säger Britt-Inger Olofsson, Tillväxt Skellefteå.

För ytterligare information kontakta:
Roland Lindkvist, VD Innovation Västerbotten 0910-168 80, 070-659 28 11
www.innovationvasterbotten.com
Walter Rönnblom, DIPOLAR AB, 070- 642 53 63, www.dipolar.se
Britt-Inger Olofsson, näringslivsutvecklare, Tillväxt Skellefteå, Skellefteå kommun 070- 242 79 19  www.skelleftea.se/naringsliv

 

 

 

Ämnen

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden