Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

HLT-verksamheten i Skellefteå utökas för att stötta fler barn

För att så tidigt som möjligt kunna stötta barn och familjer med olika typer av problematik finns HLT-team på fyra orter i Skellefteå kommun. Nu utökas och utvecklas verksamheten med ytterligare två team.

HLT står för Hälsa-Lärande-Trygghet och är en samverkan mellan hälsocentral, skola och socialtjänst. Syftet är att se helheten runt barnet och erbjuda samordnat stöd vid till exempel sociala, fysiska eller psykiska problem.

De nya HLT-teamen, som startar nu kring månadsskiftet, finns i Lövånger och Bureå och förväntas vara helt utbyggda till hösten. De nya teamen blir de första som helt kommer att arbeta efter den fullskaliga modellen och sedan ska de redan befintliga HLT-teamen i Burträsk, Byske, Ursviken och på Anderstorp följa efter.

- Det är viktigt att tidigt kunna sätta in förebyggande insatser och att ha barnets bästa i fokus. Genom HLT-verksamheten kan vi göra det med hjälp av samlade insatser från flera aktörer, säger Iosif Karambotis, ordförande i socialnämnden i Skellefteå kommun.

- Med fler HLT-team vill vi skapa tillgänglighet och närhet till barn och deras föräldrar där de finns, säger Iosif Karambotis.

  De familjer som får ett samordnat individuellt stöd har gett sitt samtycke och är på så sätt också en del av lösningen.

  HLT-teamen vänder sig till barn i alla åldrar och finns i Skellefteå kommun sedan ett antal år tillbaka. Ett långsiktigt mål är att HLT-verksamheten i framtiden ska täcka hela kommunen.

  För mer information, kontakta:
  Iosif Karambotis, ordförande i socialnämnden: 072-249 92 26
  Anna Lundström, socialnämndens vice ordförande: 076-824 52 44
  Carina Mörk Lidgren, verksamhetschef Individ- och familjeomsorgen: 070-663 56 83

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Presskontakt

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden