Gå direkt till innehåll
Han blir ny avdelningschef för grundskolan i Skellefteå

Pressmeddelande -

Han blir ny avdelningschef för grundskolan i Skellefteå

Från 2 augusti tar Henrik Bolin över som ny avdelningschef för grundskolan inom förvaltningen för Utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun. För närvarande arbetar han som samordnande rektor vid Dragonskolan i Umeå.

Under hela 2000-talet har Henrik Bolin arbetat med utbildningsfrågor av olika slag. Han har erfarenhet som lärare, rektor och skolchef i kommunala skolor. Med sig i bagaget i utbildningsväg har han lärarutbildning, rektorsutbildning och en magisterexamen i utbildningsledarskap kombinerat med ledarskapsutbildningar.

-
Henriks utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet och person gör att han kommer att bli en bra avdelningschef för grundskolan och en viktig del av förvaltningsledningen. Grundskolan är en ständigt utmanande verksamhet där hans erfarenheter och förmågor kommer att göra stor nytta, säger Jan Midlert, tillförordnad förvaltningschef för Utbildning och arbetsmarknad.

Henrik Bolin är en person som brinner för skolan och skolfrågorna sedan 22 år tillbaka. I Skellefteå kan han fortsätta detta arbete och får dessutom närmare till sin partner som bor i Skellefteå.
- Det känns otroligt spännande med en ny kommun, nytt jobb och nya möjligheter. Jag gillar när det händer saker. Jag ska försöka att bilda mig en uppfattning när det gäller Skellefteå och de utmaningar som finns där, säger han.

Henrik Bolin beskriver sig själv som en ledare som arbetar med tillit till sina medarbetare.
- Jag tror på människor och är en stöttande och demokratisk ledare som försöker att inte ha alla svar och lösningar utan jag försöker lyssna och skapa en bild med hjälp av andra.
Han har också sin vision när det gäller grundskolan i Skellefteå och i allmänhet.
- Att alla elever ska känna sig trygga och utvecklas socialt och kunskapsmässigt så långt det går. Men först måste jag få lära känna grundskolan i Skellefteå och mina medarbetare. Skellefteå är också en kommun som växer. Vi behöver kunna möta den tillväxten med behöriga lärare och en professionell skola, avslutar han.

Kontaktperson:
Jan Midlert, förvaltningschef, utbildning och arbetsmarknad, Skellefteå kommun
070-550 74 80

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden