Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gymnasieskolan stärker upp för att stötta oroliga efter våldsbrottet

Natten till den 5 mars inträffade ett våldsbrott i centrala Skellefteå där tre personer skadades. Två av de skadade är elever vid Skellefteå kommuns gymnasieskola och utbildningsförvaltningen har därför vidtagit en rad åtgärder.

Gymnasieskolan har en krisplan och upprättade rutiner för hur den här typen av händelser ska hanteras. De har satts i verket och i första hand handlar det om att informera elever, vårdnadshavare och personal om det arbete som görs och omhänderta den oro som kan finnas.

Alla gymnasieskolor har också i sitt dagliga arbete löpande kontakt med skolpolis och ungdomspolis kring trygghetsfrågor.

- Det här är en händelse som kan skapa oro bland våra elever och vårt fokus är att stötta och trygga eleverna, såväl direkt som indirekt berörda, säger Birgitta Lindström, biträdande avdelningschef för gymnasieskolan.

  Elever som känner sig oroliga kan även nu under sportlovet kontakta kundtjänst för att komma i kontakt med någon från elevhälsan på gymnasiet.

  För mer information, kontakta:
  Birgitta Lindström, biträdande avdelningschef för gymnasieskolan, Skellefteå kommun: 070-396 52 07

  Ämnen

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden