Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Gymnasielever från Skellefteå – topp åtta i Sverige

När lagtävlingen i Skolornas Matematiktävling 2019/2020 (Matte-SM) nyligen genomfördes i Sverige placerade sig elever från Baldergymnasiet på en åttonde plats med över 70 deltagande lag.

Bakom Skolornas Matematiktävling står Svenska Matematikersamfundet som tillsammans med Brummer & Partners riktar sig till elever som gillar matematik och att utmana sig själv. Det är gymnasielever som går en teknisk eller naturvetenskaplig inriktning som deltar.

- Det känns roligt att vi placerade oss så högt i tävlingen. Det är ett bevis på att vi gör någonting bra här uppe, konstaterar Ulf Marklund, rektor på Baldergymnasiet och fortsätter: Förutom att tävla får de även träffa andra som har liknande intressen och kan knyta kontakter.

De fem första skolorna tog sig vidare till lagfinalen. Det var skolor från Göteborg, Stockholm, Uppsala och Lund. Det innebar att Baldergymnasiet var bästa skola norr om Uppsala.

Kontaktperson: Ulf Marklund, rektor på Baldergymnasiet 070-273 85 33

Ferdinand Rönngren, elev 076-777 79 27

Ruth Risberg, elev 070-643 05 18

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden