Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Frikväll – ett nytt begrepp i Skellefteå

Frikväll är ett evenemang för Skellefteåbor där alla samlas till en gemensam kväll på staan.
Från Stadskyrkan i öst till Nordanå i väst kommer olika aktiviteter att pågå. Tanken är att alla upplevelser ska vara gratis.
- Frikväll är en fredagkväll, då vi går ut tillsammans med vår familj, grannar och vänner för att upptäcka och uppleva olika programpunkter som Skellefteå föreningsliv och företag har att bjuda på, säger Mirjam Lukola, koordinator för Frikväll, och fortsätter snabbt. Vi minglar på stan och möter gamla vänner, gör nya bekantskaper och har kul. Vi fyller centrum med musik, dans, skratt och glädje och känner tillhörighet i vårt Skellefteå.

Frikväll startar klockan 17 och håller på till midnatt. Sälteatern har improvisationsteater, det blir chokladprovning, körsång, konstutställningar, dansuppvisning och poetryslam Den som vill kan besöka Skellefteås eget Legoland, eller utforska TeknoBalder. Citykompaniet och många andra centrumbutiker håller öppet till 21. Dessutom kommer det att hända något oväntat på en parkering i stan!
- Jag hoppas kvällen ska locka skellefteborna till att senare kanske gå den där salsakursen man annars inte skulle ha gått. Att folk upptäcker sin stad på nytt, säger Mirjam Lukola.

Idén till Frikväll kommer från liknande arrangemang i bland annat Finland, men är också en vidareutveckling av ForskarFredag. Samtidigt med Frikväll pågår både Forskarfredag och Dreamhack. Under dagen håller Forskarfredag till på Campus, där nyfikna kan pröva olika experiment, lära sig mer om vad en forskare gör och gå på föreläsningar. Bland årets föreläsare finns Per-Olov Nilsson från Chalmers, som kommer att experimentera för besökarna med utgångspunkt från fysikaliska experiment som kan göras hemma i köket.


Kontaktperson:
Mirjam Lukola
Campusutveckling
Campus Skellefteå
93177 Skellefteå
Telefon: 0910 58 5407
E-post: mirjam.lukola@skelleftea.se
www.frikvall.skelleftea.se

 

Ämnen

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden