Gå direkt till innehåll
Skellefteås kommande kulturhus sett norrifrån
Skellefteås kommande kulturhus sett norrifrån

Pressmeddelande -

Förnyad utställning visar Skellefteås kulturhus

Nu är utställningen i Skellefteås Stadshus som visar kulturhuset och det nya hotellet förnyad. Nya ritningar, illustrationer och en lekfull berättelse förmedlar glimtar av hur kulturhuset kan upplevas när det står färdigt

– Det är viktigt för oss att ge skellefteborna möjlighet att följa det pågående arbetet med kulturhuset, berättar Therese Bäckström Zidohli, projektledare för Kulturhus Skellefteå.

Under hösten 2016 har ett fördjupat programarbete genomförts tillsammans med White Arkitekter för att säkerhetsställa att det vinnande förslaget i arkitekttävlingen är genomförbart. Förändringar och effektiviseringar har gjorts av det vinnande förslaget för att möta den budget och de ytkrav som ställdes i arkitekttävlingen.

– Tidplanen för projektet är krävande, men än så länge håller den och projekteringen pågår för fullt inför byggstart till hösten, sammanfattar Therese Bäckström Zidohli.

I den förnyade utställningen kan allmänheten se resultatet av detta arbete och följa framtida upplevelser i kulturhuset som en röd tråd ända upp till toppen av hotellet. Utställningen finns att beskåda i glasgången på entréplan i Stadhusets norra del. Den kommer även att finnas i förenklad digital version på kulturhusets webbplats: www.skelleftea.se/dittochmittkulturhus.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterat innehåll

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden