Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Föreningar i Boliden tilldelas Mångfaldspriset 2022

Bolidens förening för idrott (BFFI) och Framtidsgruppen i Boliden har tilldelats Mångfaldspriset 2022. Priset delades ut av socialnämndens ordförande Iosif Karambotis (S) i samband med kommunfullmäktiges sammanträde på tisdagen.

Mångfaldspriset delas ut av socialnämnden och är en årlig utmärkelse till en person, grupp eller förening som gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja mångfald och/eller demokrati i Skellefteå kommuns geografiska område. Prissumman, som föreningarna får dela på, är 30 000 kronor.

Bolidens Förening För Idrott (BFFI) tilldelas Mångfaldspriset ”för sitt arbete med att ge barn och unga från världens alla hörn möjligheten att delta i en organiserad lagidrott. Genom sina insatser har föreningen räddat många unga från utanförskap och istället hjälpt dem till en aktiv fritid”.

Framtidsgruppen å sin sida får Mångfaldspriset för ”sitt arbete med mottagandet av asylsökande. Gruppen har aktivt tagit ett stort ansvar för detta och symboliserar mångfald i hela civilsamhället i Boliden”.

– Bolidens förening för idrott och Framtidsgruppen har under lång tid gjort stora insatser för att främja mångfalden i Boliden. Dessa föreningar är två goda exempel på vilket betydelsefullt arbete och vilka starka lokala krafter som finns ute i orterna i Skellefteå kommun, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

För mer information, kontakta:
Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande: 072-249 92 26

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden