Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Fler permanenta studentbostäder på Campus möjliggörs

Samhällsbyggnad får i uppdrag av bygg-och miljönämnden att upprätta en detaljplan för Campusområdet som möjliggör för nya permanenta studentbostäder. Bostäderna skulle kunna börja att byggas redan under början av nästa år.

-Detaljplanearbetet kommer påbörjas inom 1–3 månader och innebär att vi kommer ha en plan färdig i början av 2022. Bygget av de nya bostäderna skulle kunna påbörjas direkt efter det, säger Therese Kreisel, verksamhetschef Fysisk planering.

Tidigare i år beviljades bygglovet för ett antal tillfälliga studentbostäder på Campus i syfte att tillgängliggöra större bostäder inom det allmänna bostadsbeståndet.

-De nya permanenta bostäderna kommer innebära att de tillfälliga studentbostäderna blir just tillfälliga, precis som de var avsedda, säger Felicia Lundmark(S), nämndordförande för bygg- och miljönämnden.

Hon fortsätter:

-Det känns väldigt glädjande att vi förhoppningsvis kommer kunna erbjuda våra studenter fler permanenta bostäder inom en snar framtid.

Kontakt:

Felicia Lundmark(S), nämndsordförande bygg- och miljönämnden, 073 80 88 193.

Therese Kreisel, verksamhetschef Fysisk planering, 070 261 94 55.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden