Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Familjecentral i Boliden börjar ta form

Skellefteå kommuns planering av en familjecentral i Boliden i samverkan med Region Västerbotten har tagit fastare form. På familjecentralen samlas föräldrarådgivare, barn- och mödrahälsovård och öppen förskola, vilket möjliggör tidiga och förebyggande insatser. Under tisdagens sammanträde fick socialnämnden en lägesrapport om arbetet.

Lokaliseringen föreslås bli på Bolidens Hälsocentral. En arkitekt ritar på utformningen av familjecentralen, och därefter kan ett kostnadsunderlag för ombyggnationen tas fram.

Det har även startats en gemensam utredning kring möjligheterna att etablera fler familjecentraler. Utredningen ska rapporteras till socialnämnden under oktober 2022.

I dag finns tre familjecentraler i Skellefteå kommun: på Anderstorp, i Byske och i Ursviken. Målgruppen för familjecentralerna är familjer med barn i åldern 0-6 år. Att kunna erbjuda olika professioners kompetens på ett och samma ställe möjliggör tidig upptäckt och tidiga insatser. Barnen kan vid behov få stöd i sin hälsa och utveckling i ett tidigt skede, vilket gynnar både dem, föräldrarna och även samhället på sikt.

För mer information, kontakta:

Iosif Karambotis (S), ordförande socialnämnden, 072-249 92 26

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden