Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Färdtjänstresor kommer att samordnas av Länstrafiken Västerbotten

Skellefteå kommuns socialnämnd har beslutat att skriva avtal med Länstrafikens gemensamma beställningscentral för samhällsbetalda resor. Från den 1 juni 2023 beställer man färdtjänstresor hos Länstrafiken i Västerbotten.

Syftet med beställningscentralen är att maximera samordningen mellan färdtjänst, riksfärdtjänst och sjukresor i Västerbotten, vilket minskar kostnaderna för regionen och kommunerna. Länstrafiken Västerbotten har idag redan avtal med 7 kommuner och Lycksele kommun ansluter sig vid det kommande årsskiftet, enligt tidigare beslut.

- Det är oerhört glädjande att Skellefteå kommun fattat detta beslut, som vi dessutom hoppas ska innebära att ytterligare kommuner i länet ansluter sig. Ju fler kommuner som ingår, desto större blir möjligheten att samordna framför allt sjukresor och färdtjänst. Det gagnar skattebetalarna i länet och betyder också väldigt mycket för miljön, säger Harriet Söder, vd på Länstrafiken i Västerbotten AB.

Skellefteå kommun har idag ett avtal med Skellefteå Taxi för färdtjänstresor. Det avtalet upphör den 31 maj 2023. Det blir Länstrafikens ansvar att upphandla taxileverantör. Skellefteå kommun kommer alltså inte att göra egen upphandling av färdtjänstresor i fortsättningen.

– Vi vill ständigt höja kvaliteten på våra tjänster. En samordnad beställningsprocess innebär en förbättring för både användarna av färdtjänst och för skattebetalarna, säger Iosif Karambotis (S), socialnämndens ordförande.

Kontakt:

Iosif Karambotis (S), socialnämndens ordförande, 072 - 249 92 26

Harriet Söder, vd Länstrafiken, Tel 0950-239 24 (numret är kopplat till mobilen)

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden