Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ett fjärde gymnasieår med inriktning mot produktionsteknik framtaget med lokala företag

Till hösten startar Baldergymnasiet ett fjärde år på teknikprogrammet med inriktning på produktionsteknik. Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen och ska möta de behov som finns på arbetsmarknaden. Ansökan är öppen till 1 april 2021.

– Upplägget är möjligt tack vare ett nära samarbete med det lokala näringslivet, här framförallt i form av Northvolt, Boliden-Rönnskär och Skellefteå Kraft som är med och utformar utbildningen, säger Ulf Marklund, rektor vid Baldergymnasiet.

Den arbetsplatsförlagda delen av utbildningen kan även genomföras hos andra företag. Studietiden varvas mellan arbete i skolan och APL (arbetsplatsförlagt lärande).

– Eleverna får chans att visa upp sin förmåga på företaget, vilket kanske kan leda till rekrytering. Det fjärde året ger också kunskaper som gör det lättare att klara en civil- eller högskoleingenjörsutbildning, säger Ulf Marklund.

Du är behörig att söka det fjärde året om du är under 23 år och uppfyller något av följande:

  • Du har en examen från Teknikprogrammet med inriktning Produktionsteknik med godkända betyg i kurserna Produktionskunskap 1 samt Mekatronik 1.
  • Du har en examen från Teknikprogrammet och läst andra kurser som kan valideras.
  • Du har annan jämförbar utbildning/arbete.

Det kommer finnas 16 platser och ansökningsperioden är öppen till 1 april 2021. Utbildningen startar vid tillräckligt många sökande.

För mer information kontakta:
Ulf Marklund, rektor Baldergymnasiet, Skellefteå kommun,
telefon 070-273 85 33

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden