Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ersmark får nya lekplatser, lekskog och fruktträdgård


Skellefteå kommun ska förbättra lekmiljön i Ersmark och kommer att bygga två nya lekplatser, en lekskog och den första kommunala fruktträdgården. En satsning på totalt 2,7 miljoner kronor.

Beslutet togs idag under samhällsbyggnadsnämndens möte.

– Det känns roligt att vi kan göra en stor satsning utanför stan och att vi har kunnat utgå från Ersmarksbornas önskemål, säger Sara Keisu (S), ordförande i nämnden, och fortsätter:

– Särskilt kul är det också att vi anlägger en fruktträdgård för första gången. Den kommer att gynna både den biologiska mångfalden och besökarna. Kanske är det något vi kan anlägga på fler platser i framtiden.

  Bakgrunden till beslutet är att lekplatserna i Ersmark är slitna och i stort behov av renovering. För att lekmiljöerna ska bli så bra som möjligt har Ersmarksborna fått tycka till genom dialoger innan sommaren.

  – Det har varit härligt att få ta del av barnens synpunkter och önskemål kring lekplatserna, det är ju trots allt de som är experter på lek. Samtidigt har vuxna i Ersmark tyckt till i viktiga frågor som placering och användning utifrån aspekter som trygghet och tillgänglighet. Vi vill passa på att tacka alla som medverkade, säger Marja-Leena Elfmark, verksamhetschef park och natur.

   Fakta

   Beslutet i nämnden innebär att:

   • En ny stor stadsdelslekplats byggs vid idrottsplatsen i Ersmark. Samtidigt avvecklas den gamla lekplatsen vid Larsvägen och skolan.
   • En ny närlekplats byggs vid Basvägen.
   • Lekplatsen vid Mittfältsvägen omvandlas till lekskog.
   • Lekplatsen vid Klaravägen omvandlas till parkområde med fruktträd.

   För mer information, kontakta:
   Sara Keisu (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden: 073-076 41 57

   Regioner

   Presskontakt

   Caroline Thorén

   Caroline Thorén

   Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
   Emilie Sjölund

   Emilie Sjölund

   Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

   Skellefteå kommun

   Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

   Skellefteå kommun
   Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
   931 85 Skellefteå
   Sweden