Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Enklare resor i lokaltrafiken när tre zoner blir en

Nu blir det enklare att resa i lokaltrafiken i Skellefteå. Från 1 december införs en ny zonindelning och nya taxor som innebär en zon och ett pris. Förslaget kommer från Skellefteå buss och har röstats igenom av både kommunfullmäktige och regionfullmäktige.

Idag är Skellefteås lokaltrafik indelad i tre zoner. Till den första zonen hör Skellefteå centrum och Bergsbyn, den andra Ursviken och den tredje Skelleftehamn. Priserna för en bussbiljett varierar. Från och med 1 december ska tre zoner bli en, vilket kommer innebära att det kostar lika mycket att resa inom hela lokaltrafiken.

- Det här är en av flera förändringar som ska göra det enklare och mer attraktivt att resa med buss, säger Marie Larsson, vd för Skellefteå buss.

I nästa steg kommer det att bli en enklare biljetthantering i norra Sverige. Skellefteå buss deltar i ett samarbetsprojekt med de fyra nordligaste länen för att tillsammans möjliggöra ett sömlöst resande. Inom projektet upphandlas också en mobilapp för resenärerna med bland annat hantering för biljetter och betalning samt realtidsinformation om var bussen befinner sig och när den förväntas avgå från vald hållplats. Mobilappen ska införas i slutet av 2022.

- Vi rustar oss för framtiden. Skellefteå genomgår just nu en stor förändring och växer i snabb takt. Det är viktigt att Skellefteå buss är en del av den utvecklingen. Redan nu är det trångt med många bilar och för att säkerställa en miljömässigt hållbar utveckling, och trivsam stadskärna och kommun, vill vi att många fler ska åka kollektivt. För att det ska ske måste vi utveckla vår service och göra det enklare att välja bussen, säger Marie Larsson.

För mer information, kontakta:

Marie Larsson, vd Skellefteå buss

Tel. 070-536 64 84

marie.larsson@skebuss.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden