Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

En positiv trend märks i bostadsbyggandet

Efter en tid med få ansökningar om att få bygga bostäder och andra byggnader ser Skellefteå kommun att kurvan går försiktigt uppåt igen. På dagens möte i bygg- och miljönämnden kunde flera positiva förhandsbesked ges.

– Efter årsskiftet har vi märkt av en försiktigt positiv ökning, så det verkar som att fler börjar våga satsa igen. Dessutom har de sökande läst på och valt lämpliga platser vilket har gjort att vi har kunnat ge positiva besked direkt, säger Therese Kreisel, verksamhetschef fysisk planering vid Skellefteå kommun.

  Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden, tillägger.

  – Från nämndens håll gläder vi oss åt att byggandet är utspritt i kommunen och inte bara sker i stadskärnan. De förhandsbesked som har kunnat ges gäller bland annat Bygdsiljum, Innervik och Stämningsgården, säger hon.

   Skellefteå kommun har de senaste åren jobbat aktivt med att öka kunskaperna hos invånare och verksamheter som vill bygga genom att förbättra och förenkla information och utöka rådgivning.

   För mer information, kontakta:
   Annamaria Hedlund (S), ordförande i bygg- och miljönämnden: 073-067 84 24
   Therese Kreisel, verksamhetschef fysisk planering: 070-261 94 55

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner

   Kontakter

   Agnetha Boström

   Agnetha Boström

   Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
   Emilie Sjölund

   Emilie Sjölund

   Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

   Skellefteå kommun

   Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

   Skellefteå kommun

   Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
   931 85 Skellefteå
   Sweden