Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Emma Sundelin blir ny hamnchef för Port of Skellefteå

Emma Sundelin blir ny hamnchef för Port of Skellefteå. Hon kommer närmast från Northvolt där hon jobbat med byggprojektet samt den organisatoriska tillväxten. ”Ett jättespännande uppdrag i en tid när det händer väldigt mycket”, säger Emma Sundelin om sin nya tjänst.

- Det kommer bli ett jättespännande uppdrag i en tid när det händer väldigt mycket. Även Port of Skellefteå står inför en omställning för att kunna möta en ökad volym och samtidigt stärka det lokala näringslivet, säger Emma Sundelin.

Emma Sundelin är utbildad civilingenjör vid Kungliga Tekniska Högskolan med inriktning mot väg och vatten. Sedan 2019 arbetar hon på Northvolt där hon har haft ansvar inom byggprojektet och att möjliggöra den organisatoriska tillväxten. Innan dess var hon projektchef på Skellefteå kommun med inriktning mot fastighet.

- Jag har lång erfarenhet av projekt och bygg- och anläggning då det har varit hela min karriär, men logistik och transport blir däremot en ny utmaning. Fokus för Port of Skellefteå kommer fortsatt vara att erbjuda det mest hållbara alternativet, både sett till kostnadseffektivitet och ur miljösynpunkt, säger Emma Sundelin.

Hon tillträder tjänsten som hamnchef för Port of Skellefteå i mars 2023.

- Port of Skellefteå är inne i en stor utbyggnad för att möta näringslivets behov av effektiva och flexibla godstransporter med minimal klimatpåverkan. I detta utvecklingsarbete kommer Emma Sundelin med sin kompetens och erfarenhet kunna leda hamnorganisationen till att skapa ännu bättre förutsättningar till intermodala och hållbara transportlösningar när Skellefteå växer, säger Hans Andersson, förvaltningschef samhällsbyggnad, Skellefteå kommun.

För mer information, kontakta:
Hans Andersson, förvaltningschef samhällsbyggnad, 070-659 40 15
Emma Sundelin, tillträdande hamnchef Port of Skellefteå, 070-630 96 64

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden