Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Elev på Floraskolan smittad av covid-19

En elev på Floraskolan i Skellefteå har konstaterats smittad av covid-19. Det stod klart under onsdagskvällen.
- Smittspårning är inledd och information om händelsen har skickats ut internt till berörda pedagoger, elever och övrig personal på skolan, säger Anders Bergström, förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad.

Eleven, som går på mellanstadiet på Floraskolan, har bekräftats smittad av covid-19. Skolans rektor har följt alla rutiner och informerat berörda pedagoger, elever och personal som rör sig i skolans lokaler.

-Igår meddelande region Västerbotten den högsta dygnssiffran hittills när det gäller konstaterade fall av covid-19 i Västerbotten. Den ökande smittspridningen visar sig givetvis även i Skellefteå kommuns olika verksamheter. Jag vet att många tycker att det är utmanande att hålla i och hålla ut men jag utgår från att alla följer riktlinjer och rekommendationer för att hålla nere smittspridningen, säger Anders Bergström.

För mer information:
Anders Bergström, förvaltningschef utbildning och arbetsmarknad
070 – 245 91 56

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden