Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Efterlängtad invigning av Furuskolan i Jörn

På onsdagen invigdes Furuskolan i Jörn efter ett års totalrenovering. Samtidigt öppnade biblioteket upp igen i sina nya lokaler. En viktig träffpunkt för hela Jörnsområdet har därmed återuppstått i ny skepnad.

- Äntligen! Som vi har väntat och längtat efter en satsning på vårt fina skolhus och en framtidstro på vårt samhälle. Eleverna och personalen gläds över att arbeta i fräscha och ändamålsenliga lokaler, säger Ulrika Enmark, biträdande rektor.

Vid invigningen bjöds såväl gäster som media på en rundvandring i de nya och totalrenoverade lokalerna. Besökarna fick se grundskolans nya fina klass- och grupprum samt den nya skolmatsalen med tillhörande storkök. De fick även uppleva förskolans nya lokaler och fritidsgården Hörnan. Samt de nya lokalerna för det precis nyöppnade Jörns bibliotek!

- Nu får vi äntligen hälsa alla Jörnsbor välkomna tillbaka! Biblioteket är en viktig aktör i samhället och vi hoppas på att träffa många nya och gamla besökare här under våren, säger Ann-Sofi Burström på Jörns bibliotek.

Bibliotekets nya lokaler ligger nära fritidshemmet som även fungerar som fritidsgård på kvällarna. Denna del av huset kan hållas öppen kvällstid medan resten av huset, där skolans och förskolans lokaler ligger, kan vara låst. En både praktisk och säker lösning.

- Furuskolan är en central mötesplats för hela Jörnsområdet och för alla åldrar. Därför känns det både roligt och viktigt inför framtiden att lokalerna nu är moderna och optimerade för dagens och morgondagens behov, säger Evelina Fahlesson, kommunalråd, som höll invigningstalet.

Kontaktpersoner

Evelina Fahlesson, kommunalråd, 070-523 09 94

Ulrika Enmark, biträdande rektor Furuskolan, 070-385 09 68

Ann-Sofi Burström, biblioteksassistent, Jörns bibliotek, 0916-104 85

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden