Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Dysleximässa 21-22 oktober i Skellefteå

Denna gång blir det den 21-22 oktober på Expolaris i Skellefteå. Man samverkar med Skellefteå kommun och Specialpedagogiska skolmyndigheten och förväntar sig som tidigare flera tusen besökare varav många lärare

Besökarna möts av ett fyrtiotal utställare och lika många föreläsningar.

Bland föreläsarna kan nämnas Mount Dyslexi – ungdomar med egna erfarenheter, Christer Jacobsson, som talar långtidsuppföljning av dyslexi, Torbjörn Lundgren om mediers tillgänglighet och Karin Taube om ett bra stöd i skolan mfl.
Mässan avslutas lördag kl 16.00 med en debatt med temat ”Hur ser det ut i skolan och vad gör vi åt det?” Medverkar gör ungdomar, lärare, politiker, experter och läsforskare.

Dysleximässan följs upp av Dyslexiförbundet FMLS Förbundsråd den 23 oktober och nordiskt Dyslexi-möte. En festkväll anordnas på fredag med teaterunderhållning från Teater Scratch. Kommunen står värd för en middag lördag kväll på Medlefors folkhögskola.

För ytterligare information – besök vår hemsida www.dyslexiforbundet.se

Frågor: Kanslichef Sven Eklöf, 070-238 63 30.

 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden