Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Demokratidagen uppmärksammas på Sara Kulturhus

Efter ett turbulent år där en pandemi härjat och regeringskriser avlöst varandra står demokratifrågor högt på agendan. På demokratidagen, den 12 november, tas en närmare titt på demokratins status både lokalt och internationellt.

På demokratidagen kan du lyssna på internationella talare, forskare, lokala ambassadörer och stadsplanerare som talar om den demokratiska utvecklingen i närområdet och i världen.

- Hedersgäst är den schweiziska ambassadören. Han kommer tillsammans med ambassadens kulturråd, vilket känns fantastiskt roligt då det är en dag med många viktiga inslag, säger Ottiliana Rolandsson, projektansvarig.

På programmet står bland annat Sara Lidmans betydelse som författare och aktivist, och Jörn – en kreativ plats mitt i världen. Dessutom tittas det närmare på demokrati inom sportvärlden och under ett panelsamtal diskuteras lokala demokratiseringar och erfarenheter i städer från olika delar av världen.

Demokratidagen är en del av Demokratiåret och är ett samarbete mellan Skellefteå kommun, Umeå universitet och schweiziska ambassaden.

Här hittar du hela programmet.

Fri entré, inklusive lätt lunch. Anmälan krävs.

Kontaktpersoner:
Ottiliana Rolandsson, projektansvarig Demokratiåret, Skellefteå kommun, telefon: 072-511 8781.
Bruno Kaufmann, Global democracy correspondent, Swiss broadcasting company, telefon: 070-823 4469.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden