Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Covid-bonus till anställda inom vård, omsorg och stöd

8 miljoner kronor avsätts till en Covid-bonus för de anställda som arbetar/har arbetat nära brukare med vård, omsorg och stöd under pandemin. Det beslutade socialnämnden under torsdagens sammanträde.

- Pandemin har pågått länge nu. Och under hela denna tid har personalen inom vård, omsorg och stöd slitit hårt för att ta hand om våra anhöriga, våra föräldrar, våra syskon och våra barn. De har ställt upp på ett otroligt sätt för brukarna och för sina kollegor. Det är hög tid att visa vår tacksamhet konkret med en bonus, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Under sammanträdet beslutade socialnämnden om fördelning av totalt 22 miljoner kronor av kommunens överskott från 2020. Förutom att särskilt lyfta de medarbetare som burit det tyngsta lasset under pandemin, användes medlen till att avskriva underskott samt att stötta avdelningarna för ökade omkostnader och kunskapshöjande insatser. Avdelningen Stöd och service tilldelades 2 miljoner och Vård och omsorg 1 miljon.

Fakta

8 miljoner kronor avsätts till Covid-bonus för alla anställda som direkt arbetar/arbetat brukarnära med vård, omsorg och stöd under pandemin. Bonusen ska ges till alla tillsvidareanställda samt månadsavlönade vikarier. Det rör sig om i storleksordningen nästan 3.000 personer.

Kontaktperson

Iosif Karambotis, ordförande socialnämnden (S), 072-249 92 26

Ämnen

Taggar

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden