Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bygglovsverksamheten åker ut på turné

För de som ska bygga i sommar är det redan dags att börja mäta och läsa på för att kunna göra en bra bygglovsansökan – och säkra bygglov i god tid. För att erbjuda mer rådgivning åker kommunens bygglovsverksamhet ut på turné till flera platser i Skellefteå kommun och håller öppet hus.

Turnén är en av flera satsningar som görs för att hjälpa invånarna att skicka in en så bra och komplett ansökan som möjligt, så de slipper komplettera och att processen drar ut på tiden. Idag behöver ungefär 85 procent av alla bygglovsansökningar som kommer in till kommunen kompletteras. Det kan handla om att någon ritning saknas eller inte är korrekt.

– Det ska bli roligt att få träffa invånarna och hjälpa till med deras funderingar. Att söka bygglov kan vara krångligt och det tar oftast tid att göra en bra ansökan. Vi hoppas att turnén kan bidra till att fler lär sig vad som behöver finnas med i en ansökan och förstår hur detaljplanen styr vad som får byggas, säger Jonna Larsson, bygglovshandläggare.

  I arbetet med att göra det lättare för invånarna har informationen på hemsidan förenklats, verksamheten har utökat sina tillfällen för personlig rådgivning och de kommer att satsa på både interna och externa utbildningar under året.

  Schema för turnén

  2 februari: Bureå, Träffpunkten, kl 11-15
  9 februari: Jörn, Furacenter Trygghetsboende, kl 14-20. Detpågår samtidigt ett samråd för den fördjupade översiktsplanen för Jörn, därinvånare får tycka till om områdets utveckling. På plats finns tjänstepersonerfrån kommunen och politiker.
  16 februari: Burträsk, Burträskarnas Hus, kl 11-15
  23 februari: Byske, Föreningshuset Gullringen, kl 12-15
  2 mars: Kåge, Kågedalens AIF, kl 11-15
  9 mars: Lövånger, Folkets Hus, kl 11-15
  16 mars: Skellefteå, ICA Kvantum, kl 11-15
  23 mars: Boliden, Folkets Hus, kl 11-15

  Förutom turnén erbjuder verksamheten digital rådgivning på onsdagar och rådgivning via öppet hus på kontorshuset Svalan på torsdagar. Mer information finns på skelleftea.se/bygglov

  För mer information, kontakta:
  Enar Nordvik, bygglovschef, Skellefteå kommun: 070-673 17 71

  Ämnen

  Regioner

  Kontakter

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden