Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bygg- och miljönämnden godkände detaljplanen för Södertorg

Ett levande torg som blir en naturlig mötesplats och uppemot 100 nya hyreslägenheter. Det kan bli verklighet nu när bygg- och miljönämnden har beslutat att godkänna detaljplanen för Södertorg, strax söder om Parkbron.

Beslutet togs under dagens sammanträde och gör det möjligt att skapa tre nya kvarter, med nya byggnader, fyra till åtta våningar höga, som ramar in området. I byggnaderna ska både restaurang, butiker, kontor och bostäder rymmas. Totalt rör det sig om 90-100 lägenheter i olika storlekar.

– Det är roligt att södra sidan av Skellefteå växer och att vi förlänger stan, säger Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden.

  För att förstärka kopplingen mellan norra sidan och södra sidan ska gång- och cykelstråket från Campus, vidare längs med Brogatan och över Parkbron förstärkas. Längre fram finns det också planer på att göra om Parkbron till en säker gång- och cykelbro.

  Detaljplanen ska nu vidare till kommunfullmäktige för beslut senare i höst.

  Fakta
  Planområdet avgränsas av Krukmakargatan och Bockholmsvägen i söder, Slädgatan i öster, Karlgårdsvägen i väster samt Villagatan i söder.
  Södertorg blir en mötesplats och en entré till stadsdelen, platsen ska ramas in med nya byggnader med bostäder, restaurang, uteserveringar, kontor och butiker.

  För mer information, kontakta:
  Felicia Lundmark (S), ordförande i bygg- och miljönämnden: 073-80 88 193

  Kategorier

  Regioner

  Kontakter

  Agnetha Boström

  Agnetha Boström

  Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden