Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Besökare ska få ta del av Skellefteås utveckling

Stadsparken står i sensommarblom, Älvbrinken är full av liv och rörelse och i Sara kulturhus planeras det för en fullspäckad höst. Det ska besökare få ta del av i Skellefteå under Swedish gardens konferens.

Temat är ”Hållbar stadsutveckling i norr” och konferensen anordnas i Skellefteå den 24 augusti och i Umeå den 25 augusti. Syftet med konferensen är att visa besökare från andra delar av Sverige hur städerna har förnyat sin stadsbild och hur det har stärkt identiteten och attraktiviteten. Fokus ligger på gröna mötesplatser.

– Vi planerade för det här 2020 men då kom pandemin i vägen, så det känns roligt att det äntligen blir av. Det finns ett stort intresse för den hållbara utvecklingen i norr och det här blir ett sätt för oss att visa vad som händer i Skellefteås offentliga rum och allt som vi är stolta över, säger Anna Hagen-Thorn, verksamhetsutvecklare vid Skellefteå kommun.

  I Skellefteå ska besökarna få en guidad vandring i Stadsparken, runt Älvbrinken och närliggande områden, och slutligen få se Sara kulturhus.

  Media är välkomna att delta under någon av programpunkterna. Se bifogat program under "Relaterade länkar".

  Fakta
  Swedish Gardens är en förening för de stora publika parkerna i Sverige. Deras mål är bland annat att profilera Sveriges främsta parker och trädgårdar som besöksmål för svenska och internationella turister och öka kunskapen om det gröna kulturarvets betydelse.

  För mer information, kontakta:
  Anna Hagen-Thorn, verksamhetsutvecklare Skellefteå kommun: 076-13 42 426

  Relaterade länkar

  Regioner

  Presskontakt

  Caroline Thorén

  Caroline Thorén

  Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
  Emilie Sjölund

  Emilie Sjölund

  Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

  Skellefteå kommun

  Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

  Skellefteå kommun
  Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
  931 85 Skellefteå
  Sweden