Gå direkt till innehåll
Foto: NCC. Översiktsbild över Bergsbyns företagspark.
Foto: NCC. Översiktsbild över Bergsbyns företagspark.

Pressmeddelande -

Bergsbyns företagspark finalist i Sweden Green Building Awards 2023

Idag presenterades de 20 finalisterna i Sweden Green Building Awards, Sveriges mest prestigefyllda priser inom hållbart samhällsbyggande. Bergsbyns företagspark i Skellefteå kommun är ett av två projekt som gått till final i kategorin ”Årets utmärkelse för hållbar infrastruktur”.

– Det känns jättekul att projektet har blivit uppmärksammat. Vi har jobbat tillsammans med NCC för att minska klimatpåverkan. Bland annat genom att optimera hanteringen av alla massor på området och genom användning av eldrivna maskiner säger Yvonne Nyman, Skellefteå kommun, som tillsammans med Per Henriksson är projektledare för projektet.

Sweden Green Building Council (SGBC) beskriver i nomineringen att projektorganisationen från start har haft höga hållbarhetsambitioner. De övergripande målsättningarna i projektet har varit att uppnå ett hållbart anläggande både miljömässigt, socialt och ekonomiskt samt att stärka den sociala hållbarheten i området. Att skapa en plats för en bättre vardag för dem som nyttjar området, genom att behålla grönstruktur och utveckla rekreationsmöjligheter, samt ge förutsättningar för en hållbar drift.

Årets prisutdelning äger rum den 30 november i Stockholm, det är i samband med prisutdelningen som det tillkännages vem som vinner. Utmärkelserna delas ut av SGBC till personer och projekt som inspirerar och visar vägen inom hållbarhet.

För mer information, kontakta:

Yvonne Nyman
yvonne.nyman@skelleftea.se
0737355490


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden