Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Begränsningar inom kultur- och fritidssektorn förlängs till 6 januari

Skellefteå kommuns verksamheter inom kultur- och fritid kommer att ha fortsatt begränsat öppethållande initialt fram till den 6 januari 2021 med tanke på den ökade smittspridningen i kommunen som råder. Det är de båda ordförandena inom kultur- och fritidsnämnden överens om.


Under vecka 48 hade Skellefteå det största antalet smittade fall av covid-19 sedan pandemin startade. Det var också bland den högsta smittspridningen i landet. Region Västerbotten gör bedömningen att det här kan hålla på i ytterligare några veckor.

För att minska smittspridningen i kommunen har ordförandena inom Fritidsnämnden och Kulturnämnden i dag tagit ett gemensamt beslut om att förlänga begränsningarna av öppethållande av bibliotek, kulturinrättningar, kulturskolan, idrottshallar, badhus samt stängning av fritidsgårdar initialt till och med den 6 januari nästa år. De nuvarande lokala allmänna restriktionerna sträcker sig till den 13 december.

-Personalsituationen är ansträngd inom den kommunala skol- och omsorgsverksamheten och Kultur- och fritidsförvaltningen bedriver inte en lagstadgad, samhällsviktig verksamhet med undantag av viss biblioteksverksamhet. Det innebär att vår personal kan behöva hjälpa till i andra verksamheter och förvaltningar, förklarar Ingrid Thylin, kultur- och fritidschef.

Skulle situationen förbättras och de allmänna restriktionerna lättas upp, kommer verksamheterna att gradvis börja återgå till normal drift.

Vill du ha ytterligare information kontakta gärna:
Ingrid Thylin, Kultur- och fritidschef, Skellefteå kommun
070-341 01 55

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden