Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bassängerna i Eddahallen stänger under en längre period


Samtliga bassänger i Eddahallen kommer att hålla stängt från den 23 maj fram till den 5 september. Detta beror dels på underhåll, dels på grund av svårigheter att hitta personal som kan arbeta på Eddahallen under sommarmånaderna.

Från den 23 maj till den 19 juni kommer samtliga bassänger i Eddahallen att hålla stängt på grund av underhåll.

Badet fortsätter sedan att vara stängt under sommarmånaderna och öppnar igen den 5 september. För att kunna hålla Vitbergsbadet öppet i sommar behöver personalen som normalt jobbar på Eddahallen arbeta utomhus.

– I likhet med många andra branscher märks den blomstrande arbetsmarknaden även för kultur- och fritidsförvaltningen, som har haft svårt att hitta tillräckligt med personal för verksamheterna. Det innebär att Eddahallen förblir stängd under sommaren, säger Berith Markstedt, avdelningschef, fritidskontoret.

Gymmet på Eddahallen kommer att ha öppet under hela perioden men kafét kommer att hålla stängt.

– Under tiden som bassängerna på Eddahallen är stängda, hänvisar vi badsugna gäster till något av våra andra kommunala badhus runt om i kommunen, säger Niklas Furberg, verksamhetsutvecklare, fritidskontoret.

Om man har ett månadskort för badet på Eddahallen så förlängs det automatiskt den tiden som anläggningen har stängt, och när Eddahallen öppnar igen den 5 september fungerar kortet som vanligt.

Under tiden Eddahallen har stängt kan man använda sitt badkort på andra kommunala badhus.

För att uppmuntra till att besöka andra badhus kommer Skellefteå kommun hålla en tävling mellan 23 maj och 19 juni med titeln ”Besök ett nytt badhus”, mer information om detta hittar du på den här sidan www.skelleftea.se/badhus


För mer information, kontakta:

Berith Markstedt, avdelningschef fritidskontoret, 076–7613230.

Niklas Furberg, verksamhetsutvecklare fritidskontoret, 070–5735351.

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden