Gå direkt till innehåll
Ann-Maria Deliv, ny förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun. Foto: Malmö Stad
Ann-Maria Deliv, ny förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun. Foto: Malmö Stad

Pressmeddelande -

Ana-Maria Deliv ny förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad

Ana-Maria Deliv anställs som ny förvaltningschef för utbildning och arbetsmarknad i Skellefteå kommun. Hon beräknas börja sin nya tjänst 1 september 2021.

För närvarande arbetar Ana-Maria som kvalitet- och myndighetschef på Malmö stads förskoleförvaltning, en förvaltning som startade 2013 och som har omkring 5 000 medarbetare.

Dessförinnan arbetade Ana-Maria som avdelningschef på stadskontoret med ansvar för samtliga skolformer. Hon har även haft stadsövergripande uppdrag både inom ledarutvecklings- och öresundsregionala frågor och har sin grundutbildning inom skolväsendet.

– Jag drivs av och brinner för att arbeta inom offentlig sektor, att som ledare skapa möjligheter för en kultur som tar tillvara på medarbetarnas kunskaper och erfarenheter och samtidigt arbeta i en verksamhet som stöder den demokratiska processen, säger Ana-Maria.

Hon tycker det känns lockande att jobba i en bred verksamhet som utbildning och arbetsmarknad och upplever att Skellefteå kommit långt när det gäller tillitsbaserad ledning.

– Samtidigt är Skellefteå mitt i ett spännande och utmanande utvecklingsskede där skolan spelar en viktig roll. Det gör det till ett tillsammansuppdrag, att som förvaltningschef också bidra till stadens och kommunens utveckling.

Ana-Maria är 55 år, sambo och har två vuxna barn. Hon ser fram emot att få lära känna Skellefteå bättre.

– Det finns även något privat som lockar mig i detta, att ta sig till ett annat naturlandskapsområde.

Som förvaltningschef blir Ana-Maria också en del av kommunens ledningsgrupp. Kommundirektör Kristina Sundin Jonsson hälsar Ana-Maria välkommen.

– Jag ser fram emot att Ana-Maria börjar hos oss. Det händer mycket i Skellefteå nu och som chef för förvaltningen utbildning och arbetsmarknad får hon en viktig roll i den utvecklingen, säger Kristina Sundin Jonsson.

Kontaktperson:

Kristina Sundin Jonsson, kommundirektör, Skellefteå kommun, tel. 070-608 89 69.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden