Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Allan Schwartz och Gudrun Sandlén får 30 novemberpriset

Socialnämndens arbetsutskott har beslutat att Allan Schwartz, Roma International, och Gudrun Sandlén, Röda Korset, tilldelas 30 novemberpriset.

Allan och Gudrun delar på priset som är 5000 kronor. Priset delas ut den 29 november på Mångkulturell dag på Efyran.

Motiveringar

Allan Schwartz, Roma International och talesman för romer i Sverige mm, har under många år engagerat sig för romernas situation i det svenska samhället. Allan har drivit och driver många olika frågor som alla rör romernas rätt till deltagande i det svenska samhället på lika villkor. Frågor som rör rätten till eget arbete och försörjning, jämlikhet och rättvisa, skola och undervisning och inte minst den romska rättigheten till den egna kulturen. Allan förmår att balansera sitt engagemang med ödmjukhet, rättframhet och tro på det han gör som i sin förlängning innebär att Allans engagemang upplevs och känns väldigt äkta.

Gudrun Sandlén, Röda korset, bidrar genom sitt varma och personliga bemötande att minska främlingsfientligheten och skapa en familjär känsla. Gudrun möter människor från olika kulturer med ett stort hjärta och öppet sinne. Gudrun bemöter alla lika och genom ett brinnande engagemang försöker hon sätta sig in i alla olika människoöden, både på jobbet och privat. Många invandrare som kommer till Skellefteå besöker Röda korset och får av Gudrun ett mycket bra och humant mottagande. Hon får alla att känna sig välkomna.

30 novemberpriset

30 novemberpriset delas ut till enskild person, förening eller företag som under året verkat för att främja kampen mot främlingsfientlighet och rasism i Skellefteå kommun. Sedan 1996 har kommunen delat ut 30 novemberpriset.

För mer information

Gunilla Åström (s), socialnämndens ordförande, 070-3974465
Agneta Hansson (v), socialnämndens vice ordförande, 070-6057718
Kenneth Fahlesson (s), ledamot socialnämnden, 070-5414833
Anette Lindgren (m), ledamot socialnämnden, 070-6591085


Gabriella Hahr, informatör socialkontoret, 070-3220715

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden