Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Alla vårdbiträden som uppnått företrädesrätt erbjuds tillsvidareanställning

Samtliga vårdbiträden inom hemtjänst och vård- och omsorgsboende som lasats in erbjuds tillsvidareanställning från 1 april. Det handlar om närmare 200 vikarier. Varje vårdbiträde som därefter uppnår företrädesrätt enligt LAS kommer också att erbjudas tillsvidareanställning.

- Vi avvecklar helt enkelt Las-listan för vårdbiträden, vilket känns otroligt bra. Nu kan vi erbjuda en snabbare väg från vikariat till tillsvidareanställning, säger Sonny Bergmark, verksamhetschef för hemtjänst.

  Det är alltså närmare 200 vikarier som vid ett och samma tillfälle kommer att erbjudas en tillsvidareanställning.

  - Jag gläds med alla medarbetare som vi nu kan erbjuda en tryggare anställning! Vi vill vara en bra arbetsgivare som man väljer att stanna kvar hos, säger Linda Dehlin, verksamhetschef för vård- och omsorgsboende.

   Att erbjuda samtliga vårdbiträden tillsvidareanställning är en del i att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt som kommunen erbjuder medarbetarna en tryggare anställningsform så avvecklas företrädeslistan, vilket innebär att lediga jobb kan annonseras externt. Det ger kommunen möjlighet att nå ut på ett helt annat sätt, även till dem som kan tänka sig att flytta till Skellefteå kommun och Västerbotten.

   Skellefteå kommun som arbetsgivare kommer fortsätta arbeta för att motivera medarbetare till kompetensutveckling - en annan viktig nyckel för att säkra kompetensförsörjningen.

   Sedan tidigare har kommunen arbetat bort företrädeslistorna för undersköterskor och för stödassistenter inom Stöd och service.

   Kontaktpersoner

   Linda Dehlin, verksamhetschef, Vård- och omsorgsboende, 070-640 40 78

   Sonny Bergmark, verksamhetschef, Hemtjänst, 070-643 24 82

   Inger Engström, HR-specialist, Socialkontoret, 072-235 88 92

   Ämnen

   Kategorier

   Regioner

   Kontakter

   Agnetha Boström

   Agnetha Boström

   Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
   Emilie Sjölund

   Emilie Sjölund

   Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

   Skellefteå kommun

   Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

   Skellefteå kommun
   Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
   931 85 Skellefteå
   Sweden