Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ABF får Skellefteå kommuns demokratipris

ABF Skellefteå får Skellefteå kommuns demokratipris 2018. Det beslutade kommunstyrelsen igår, onsdag.

Med demokratipriset vill Skellefteå kommun uppmuntra samhällsengagemang och demokratiutveckling. För att bli aktuell för demokratipriset ska personen, gruppen eller motsvarande ha gjort utmärkande och föredömliga insatser för att främja utvecklingen av demokratin i det geografiska området Skellefteå kommun.

Kommunstyrelsen ansvarar för demokratipriset, och fungerar även som jury. Priset delas ut på nationaldagen, 6 juni. Prissumman är 15 000 kr.

I går utsåg kommunstyrelsen ABF Skellefteå som vinnare av 2018 års demokratipris. I ett utdrag ur den utförliga motiveringen står:

Bland annat har man under de senaste åren gjort en omfattande riktad satsning på asylverksamhet där asylsökande utbildas i vardagssvenska, föräldrastöd och samhällskunskap för att stärka gruppens möjligheter att forma en framtid i Sverige. Ett lyckat projekt har varit satsningen på datautbildning för asylsökande där målgruppen i första hand varit asylsökande kvinnor men där även alla ledare varit asylsökande som efter att själva fått utbildning utbildat vidare i anslutning till sina boenden i Jörn, Lövånger och Boliden. Resultatet har varit fantastiskt.

Övriga nominerade var Alexandra Sundberg, delaktighetssamordnare i Skellefteå kommun och Maria Pahlberg, anhörigkonsulent Skellefteå kommun.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden