Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Återbetalning av vissa höjda avgifter

Personer som betalat för mat på boenden inom Vård och omsorg samt Stöd och service, eller fått matlådor via hemtjänst, kommer att få tillbaka en del av avgiften för 2023. Detsamma gäller den så kallade frivilliga tilläggsavgiften. Ett felaktigt hanterat beslut är orsaken och nu ska det rättas till.

Verksamheten informerade socialnämnden i Skellefteå, vid dess sammanträde igår, om att ett beslut i nämnden av misstag inte är formellt giltigt. Det gäller fjolårets höjning av matavgiften samt av den så kallade frivilliga tilläggsavgiften (fast avgift som täcker vissa kostnader inom Region Västerbottens sjuk- och tandvård upp till högkostnadsskyddet). Detta innebär att Skellefteå kommun kommer att återbetala själva avgiftshöjningen. Beslutet om höjningarna av avgiften 2023 grundades i höjda livsmedelspriser generellt.

Återbetalningarna kommer att ske skyndsamt och alla berörda kommer att få information kring detta.

För ytterligare information:
Iosif Karambotis (S) ordförande socialnämnden
Tel: 072-24 99 226

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden