Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

43 föreningar får aktivitetsbidrag av socialnämnden

43 föreningar i Skellefteå kommun har beviljats aktivitetsbidrag på sammanlagt 1 477 000 kronor. Det beslutade socialnämnden på tisdagens sammanträde.

Det är något fler föreningar än förra året och en majoritet av föreningarna har beviljats samma belopp eller mer jämfört med 2021.

– Det finns många föreningar i kommunen som gör ett betydelsefullt arbete, detta har inte minst märkts under åren med pandemin då många föreningar ställt om för att finnas där för medlemmarna och allmänheten. Därför känns det viktigt och roligt att stötta deras verksamheter, säger Iosif Karambotis, socialnämndens ordförande.

Bland de föreningar som beviljats bidrag finns en stor bredd, det handlar bland annat om byaföreningar, pensionärsföreningar och sociala föreningar.

Gemensamt för alla föreningar är att deras aktiviteter ger möjlighet till ett aktivt, delaktigt och meningsfullt liv och att deras målgrupper finns inom socialnämndens ansvarsområde.

För mer information, kontakta:

Iosif Karambotis (S), ordförande socialnämnden, 072-249 92 26

Ämnen

Kategorier

Regioner

Presskontakt

Caroline Thorén

Caroline Thorén

Presskontakt Press-och mediestrateg 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden