Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Skellefteås första skötrum för alla

Sommaren 2015 fick Skellefteå kommun ett medborgarförslag som beskrev behovet av att kunna byta blöjor på större barn och på vuxna ute på stan. Nu har detta förslag blivit verklighet. Den 16 mars 2016 invigdes ett skötrum i Skellefteås stadshus, avsett för alla personer med särskilda behov.

I medborgarförslaget föreslogs bland annat ett låsbart rum med lyft och en stor höj- och sänkbar brits där en vuxen utan problem kan ligga säkert. Förslagsställaren beskrev också att det finns många rullstolsburna som inte klarar att sitta alltför länge i rullstolen utan behöver sträcka ut sig efter en stund på stan. Dessutom finns det barn som sondmatas som kan ha behov av en brits.

Nämnden för support och lokaler hade i mars 2016 utrett möjligheten att bygga ett sådant rum i Stadshuset och kunde tillstyrka medborgarförslaget och ett år senare var det dags att inviga skötrummet.

Ett skötrum med flera möjligheter

  • Höj- och sänkbar brits, elektriskt manövrerad.
  • Duschmöjlighet.
  • Toalett med utrymme på båda sidor och taklyft.
  • Möjlighet att sköta om sin stomi.
  • Skötbord för små barn.

För mer information om tillgänglighet och Ett Skellefteå för alla, kontakta:
Alexandra Sundberg, delaktighetssamordnare Skellefteå, 073-841 72 07

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden