Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Sjuksköterskestudenter välkomnas till ny distansutbildning i Skellefteå

Från och med i höst kan man läsa till sjuksköterska i Skellefteå genom Umeå universitets nya distansutbildning. I samband med terminsstarten passade Skellefteå kommun och Västerbottens läns landsting på att välkomna de nya studenterna med en gemensam introduktion och guidning

Under höstens första studievecka samlades studenterna vid den nya distansutbildningen till sjuksköterska, för en halvdags introduktion med fokus på sjuksköterskeyrket och hälso- och sjukvården i Skellefteå. En introduktionsdag som arrangerades gemensamt av Skellefteå kommun och Västerbottens läns landsting (VLL).

– Det är fantastiskt roligt med sjuksköterskeutbildningen i Skellefteå. Nytt för i höst är att det är en distansutbildning som kanske lockar andra sökande exempelvis människor som vill omskola sig eller redan anställda medarbetare i kommunen och landstinget som vill vidareutbilda sig, säger Eva Hård, verksamhetschef inom hemsjukvården Skellefteå kommun och en av arrangörerna för dagen. Vi hoppas att vi under den här introduktionsdagen har kunnat förmedla de möjligheter vi kan erbjuda och också inspirerat studenterna i sitt yrkesval.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden