Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Hjoggböle fritids vann tårtbakartävling i Fairtradeanda

Alla fritidsbarn i Skellefteå var den 14 februari inbjudna att delta i en tårtbakartävling i Fairtradeanda. Tårtorna, som även skulle inspireras av Alla hjärtans dag, skulle innehålla två Fairtrademärkta livsmedel och visa formen av ett tydligt hjärta.

Varmt grattis Hjoggböle fritids som vann tårtbakartävlingen! För vinnarna väntar en kostnadsfri resa tur och retur till Exploratoriet i Skellefteå. Tårtbakartävlingens domare gav Hjoggböle fritidshem full pott i betyg och motiverade:

”Det vinnande bidraget ser estetiskt bra ut och verkar ha en bra kombination av ingredienser, samt att de har tillverkat tårtbotten själva.”
Thor Boström, ägare av Stigs Konditori AB

”Fina smaker på fyllningar som passar bra ihop med varandra och med kärlekstemat. Avancerat med fyra tårtbottnar i olika färger, som får mig att tänka på Prideveckan som nu hålls. Om tanken var den så gillar jag den skarpt!”
Pernilla Tafvelin, platschef för Wallins Kafferepet AB

Politiskt finns ett beslut som säger att kommunens inköp av Fairtrademärkt kaffe, te och kakao kontinuerligt ska öka fram till år 2020. I det arbetet är fritidsverksamheterna viktiga medspelare avseende kakaobeställningar. 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden