Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Fler med funktionsnedsättning får arbete

Allt fler personer med funktionsnedsättning i Skellefteå får arbete. Det framgick när avdelningen Stöd och service gjorde en kortfattad presentation på socialnämndens sammanträde 22 mars.

För många av brukarna hos Stöd och service kan en enkel daglig syssla ha stor betydelse för den egna självkänslan. Nu visar det sig att allt fler har fått just den typen av enklare arbete. Det kan handla om att vattna blommor, hämta och lämna handdukar hos kvarterets frisör eller att plocka skräp under SM-veckan.

Stöd och service märker också en skillnad när det gäller typen av arbetsgivare. Tidigare var det vanligast att små privata företag tog emot personer med funktionsnedsättning. Men nu är attityderna allt mer positiva hos både små och stora arbetsgivare.

– Att få ett jobb är oerhört betydelsefullt för många av våra brukare. Det är så häftigt att se hur stolta de blir, säger Annika Wennerström, chef för daglig verksamhet på Stöd och service.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden