Gå direkt till innehåll

Blogginlägg -

Torget i Centrala stans officiella namn är nu klart

Bygg- och miljönämnden valde under tisdagens nämnd att anta vinnaren i invånardialogen om torget i Centrala stans officiella namn, Guldtorget.

Det känns bra att medborgardialogen har funkat hela vägen från förslag till beslut, säger Felicia Lundmark(S), bygg- och miljönämndens ordförande.

Namnberedningen föreslog tidigare i vår efter insamling om namnförslag från invånarna, Möjligheternas torg. Men ärendet återremitterades och istället genomfördes en invånardialog med möjlighet att rösta mellan namnförslagen Hjortrontorget, Guldtorget och Möjligheternas torg.

Omröstningen gjordes via en enkät på kommunens hemsida mellan 3 juni och 17 juni och totalt kom 1 676 giltiga röster in. Hjortrontorget fick 243 röster, Möjligheternas torg 683 röster och Guldtorget 750 röster.

Namnberedningen föreslår också att Torggatan förlängs söderut och fortsätter längs torgets östra sida på samma sätt som Trädgårdsgatan i väst. Detta för att skapa rimliga adresser för de byggnader som ligger utmed torget. Vilket nämnden också höll med om.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun

Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden