Följ Skellefteå kommun

Pressmeddelanden

Gigantisk konstinstallation under Nordsken 2018 ställer frågan ”Vem har rätt att kalla sig konstnär?”

Gigantisk konstinstallation under Nordsken 2018 ställer frågan ”Vem har rätt att kalla sig konstnär?”

Pressmeddelanden   •   Maj 04, 2018 06:44 CEST

Det treåriga arvfondsprojektet Vem har rätt att kalla sig konstnär? vill lyfta frågan om vilken konst som får synas i det offentliga rummet och om en person med funktionsnedsättning har svårare att bli accepterad som konstnär. Under Nordsken 2018 i Skellefteå ska kreatörer från Hallsberg, Bortkyrka, Ängelholm och Skellefteå mötas för att tillsammans att bygga en 14 meter hög konstinstallation.

Ingemar Nilsson och Hannes Sundell mottog kulturnämndens stipendier

Ingemar Nilsson och Hannes Sundell mottog kulturnämndens stipendier

Pressmeddelanden   •   Dec 10, 2017 13:00 CET

Skellefteå kulturnämnds Kulturstipendium 2017 tilldelas konstnären Ingemar Nilsson. Samma nämnds ungdomsstipendium går i år till musikern Hannes Sundell. Stipendierna delades ut under julmarknaden vid Nordanå idag av kulturnämndens ordförande Emilia Hallin.

Upphandlingar om konstnärlig gestaltning för Skellefteås kulturhus avbryts

Pressmeddelanden   •   Nov 10, 2017 09:27 CET

Skellefteå kommun avbryter de tre upphandlingarna kring konstnärlig gestaltning för det kommande kulturhuset. Kommunens intention var att konstnärerna skulle ta sig an både kulturhusets arkitektur och unika koncept gällande såväl innehåll som vision och värdegrund. De inkomna anbuden har olika kvalitéer men inget av dem klarar av att uppfylla alla delar i kravspecifikationen.

Invånardialog om konstnärlig gestaltning i Skellefteås kulturhus drar igång

Invånardialog om konstnärlig gestaltning i Skellefteås kulturhus drar igång

Pressmeddelanden   •   Okt 10, 2017 15:52 CEST

Skellefteå kommun har bjudit in konstnärer till en upphandling som gäller konstnärlig gestaltning för kulturhuset enligt enprocentsregeln. Konsten ska förhålla sig till byggnadens arkitektur och bidra till en intressant och trivsam offentlig miljö. Invånare i kommunen ges nu möjlighet att tycka till om förslag inlämnade i tre kategorier; exteriört, interiört samt interaktivt.

Konstnärer ska bidra till gestaltningen av Skellefteås kulturhus

Konstnärer ska bidra till gestaltningen av Skellefteås kulturhus

Pressmeddelanden   •   Maj 05, 2017 12:15 CEST

Skellefteå kommun bjuder in etablerade konstnärer till en upphandling som gäller konstnärlig gestaltning för kulturhuset enligt enprocentsregeln. Konsten ska förhålla sig till byggnadens arkitektur och bidra till en intressant och trivsam offentlig miljö. Den ska även förstärka varumärket och den värdegrund som kulturhuset ska vila på.

Invigning av MAN på Campus Skellefteå 10 nov kl 12.00

Invigning av MAN på Campus Skellefteå 10 nov kl 12.00

Pressmeddelanden   •   Nov 08, 2010 16:05 CET

Invigning av Museum Anna Nordlander på Campus kl. 12.00 i Forum foajén, med ett kort anförande av ansvarig Anders Jansson och sedan erbjuds en guidad tur genom konsten. Vidare kommer kostnadsfria guidade turer att erbjudas 16 november samt den 30 november kl 12.30.

Vårsalong på Skellefteå Konsthall

Pressmeddelanden   •   Feb 14, 2008 11:25 CET

Årets Vårsalong är en jurybedömd utställning, dit verksamma i Västerbotten har haft möjlighet att ansöka med sina verk. Vernissage söndagen den 17 februari kl 13.00

Konstnärlig utsmyckning av Skellefteå Kraft Arena

Pressmeddelanden   •   Dec 18, 2007 13:01 CET

Torsdag 20 december är ni välkomna att träffa konstnären Gunilla Klingberg som precis har färdigställt 1% utsmyckningen för Skellefteå Krafts hockey- och evenemangsarena.

Nathalie Djurberg tilldelas Anna Nordlanderpriset 2007

Nathalie Djurberg tilldelas Anna Nordlanderpriset 2007

Pressmeddelanden   •   Dec 05, 2007 06:51 CET

Nathalie Djurberg tilldelas Anna Nordlander priset 2007 med följande motivering: "Nathalie Djurbergs animerade filmer inbegriper tabubelagda ämnen där moraliska konventioner ifrågasätts i ett eget uttrycksmässigt fält. Djurbergs befriande och humoristiska sätt att ta sig an makthierarkier, våldsamheter eller obsceniteter vittnar om starkt mod och

Vadå konst i det offentliga rummet? – konstfestival 26-28 oktober på Storgatan 48, Skellefteå

Pressmeddelanden   •   Okt 16, 2007 08:00 CEST

Vadå konst i det offentliga rummet? är en konstfestival där Museum Anna Nordlander har bjudit in konstnärer för att på olika sätt kommenterar det offentliga rummet.