Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vattnet inget problem för Stadsfesten i Skellefteå

Under Stadsfesten är det ett tjugotal matförsäljare, fyra stora restaurangtält och ett disktält som ska förses med rent vatten.
Det finns en station med några mindre dricksvattentankar uppe vid torget och en stor tank som rymmer tio kubikmeter dricksvatten (tiotusen liter vatten) vid Stadsparken. Från den stora tanken med pump är ledningar dragna till de matställen som har egen diskbänk, varmvattenberedare och i vissa fall också diskmaskin.

– Vi tog tidigt kontakt med kommunen och tillsammans har vi löst det här på ett strålande sätt säger Gunnar Karlsson, festivalgeneral för Stadsfesten. Vattennivån i tankarna ska kontrolleras hela tiden och tankarna ska fyllas på kontinuerligt, och det kommer att fungera alldeles utmärkt, avslutar Gunnar Karlsson.

På torsdag finns en vattenbar vid stadsparken där kommunen och landstinget bjuder på vatten. För att göra vattenutgivningen lite mer spännande så ska vattnet smaksättas och dekoreras. Naturligtvis så går det att få vanligt naturellt vatten om man vill det. Kampanjen Varannan vatten syftar till att försöka minska berusningen under festivalkvällarna. Budskapet är att du mår bättre om du tar varannan vatten.

Mer information:
Gunnar Karlsson
Festivalgeneral för Stadsfesten
070-57 03 877

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden