Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Två dagar för barn utan land

Den 21-22 september arrangeras ett seminarium om hur Skellefteå kommun arbetar med mottagande av ensamkommande barn och ungdomar. Vår ambition är att nå ut med vårt arbetssätt för att hjälpa andra som redan arbetar med ensamkommande barn eller aktörer som vill börja men ännu inte gjort det.

Migrationsminister Tobias Billström är en av föreläsarna. Vi kommer att berätta om hur vår modell har vuxit fram och om det salutogena perspektivet. Ungdomar från våra grupphem kommer att berätta om hur de upplevt ankomsten till och boendet i Skellefteå. Det kommer även att finnas ett stort antal miniseminarier att ta del av.

Seminariet som blir välbesökt hålls på Scandic hotell. Över 200 deltagare är anmälda och bland besökarna som kommer från hela landet finns många olika yrkesgrupper; boendepersonal, boendechefer, överförmyndare, socialsekreterare, lärare, rektor, flyktingssamordnare och politiker.

Se program via länk till höger.

För mer information kontakta:
Pär Åhdén, enhetschef på barn- och ungdomsenheten, socialkontoret 070-641 06 11
Helena Delborn, informatör, socialkontoret 070-374 77 04

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden