Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Torsdag kväll: Fortfarande inga spår av cryptosporidium – men fortsätt koka vattnet

Inte heller de vattenprover i Skellefteå som togs på onsdag och analyserades på torsdagen innehöll några spår av parasiten cryptosporidium. Vattenproverna kommer från råvattnet till vattenverket Abborren, utgående dricksvatten från vattenverket, vattenledningsnäten i Örviken och Ursviken samt avloppsreningsverket Tuvan.

– Vår uppmaning att koka vatten kvarstår och det kan bli långvarigt, säger Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå kommun. Vi fortsätter att jobba efter tesen att parasiten finns i vattnet. Vi vill också uppmana de som inte har tillgång till dator att ringa in till kommunens kundtjänst så hjälper de till att fylla i enkäten på vår hemsida, fortsätter hon. Vi vill få så många som möjligt att fylla i enkäten för att få ett så bra underlag som möjligt för att underlätta den fortsatta utredningen och provtagningen.

Mer information:
Kristina SundinJonsson
Kommunchef
Skellefteå kommun
070-608 89 69

Stefan Johansson
Vatten- och avfallschef
Skellefteå kommun
070-224 15 84

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden