Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svar på Socialstyrelsens beslut vid tillsyn på Klockarhöjden

Socialstyrelsens tillsyn vid äldreboendet Klockarhöjden natten mellan 8-9 november 2010 besvarades av socialnämnden i februari. Socialnämnden har nu tagit emot socialstyrelsens beslut och där framgår det att nämnden vidtagit åtgärder för de brister som påtalades. Däremot bedömer Socialstyrelsen att nämnden ska säkerställa att boendeenheterna nattetid är bemannande på ett sådant sätt att personalen har uppsikt över enskilda enheter och vid behov och utan dröjsmål kan hjälpa enskilda som inte kan låsa och öppna lägenhetsdörren på egen hand eller som inte kan påkalla hjälp genom att hantera larm. Socialnämnden menar dock att verksamheten redan svarar upp mot Socialstyrelsens krav.

Boendeenheterna på våning åtta och nio på Klockarhöjden är nattetid bemannade med två personer. För att säkra tillsynen nattetid rör sig nattpersonalen systematiskt mellan våningarna och enheterna. På så sätt kan de snabbt upptäcka om boende kommit ut från lägenheten och behöver stöd i att komma till ro igen. De sänglarm som finns installerade aktiveras direkt en person kliver ur sängen hjälper också till att påkalla personalen.

En extra personal har satts in som förstärkning varje natt. Denna person har som första prioritet att hjälpa till på våning åtta och nio om ordinarie nattpersonal har blivit fördröjda med direkta insatser hos de boende.

För mer information, kontakta
Kenneth Fahlesson(S), socialnämndens vice ordförande, 070-346 05 03
Anette Lindgren (M), ledamot socialnämnden, 070-659 10 85
Lotta Svärd, socialchef, socialkontoret, 076-133 56 50

Helena Delborn, informatör socialkontoret, 070-374 77 04

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden