Gå direkt till innehåll
Socialkontoret rekryterar trots få sökande till kommunens sommarjobb

Pressmeddelande -

Socialkontoret rekryterar trots få sökande till kommunens sommarjobb

I år är det ovanligt få sökande till kommunens samtliga sommarjobb. Trots det har socialkontoret redan 600 klara vikarier av de drygt 700 som söks inom vård och omsorg.

– Socialkontoret har stort behov av sommarvikarier och därför har vi i år satsat extra mycket på att marknadsföra och beskriva de jobben. Bland annat har vi använt oss av filmer som förmedlar kärnan i jobben, mötet mellan människor. Det verkar fungera, trots vikande antal sökande har socialkontoret bara drygt hundra platser kvar att fylla, säger Anna Cohen Wikström, enhetschef på kommunens personalsupportavdelning.

Det är märkbart färre sökande till kommunens sommarjobb i år.

– Vi misstänker att vikande arbetslöshet kan vara en orsak till att färre ungdomar söker de kommunala sommarjobben, men det kan finnas andra orsaker. Vi behöver analysera detta för framtida behov, säger Anna Cohen Wikström.

För verksamheter som campingen och gator och parker är färre sökande än så länge inget större problem, eftersom de erbjuder ett mindre antal sommarjobb som snabbt fylls upp. För socialkontoret skulle det däremot kunna bli en större utmaning framöver

– Förutom marknadsföring och information har socialkontoret jobbat aktivt med att effektivisera rekryteringsprocessen, bland annat för att kandidaterna ska få besked så fort som möjligt så att de inte försvinner till andra arbetsgivare. Inom kommunen finns också en samverkan, de som inte får jobb inom park eller camping får information om rekryteringsbehovet inom vård och omsorg.

Det dryga hundratal sommarvikarier som i dagsläget eftersöks inom vård och omsorg är personliga assistenter, boendehandledare, undersköterskor och vårdbiträden. Det som är avgörande om du får jobb eller inte är personlig lämplighet.

– I en enkät som skickades ut förra året tyckte 9 av 10 som sommarjobbat inom vård och omsorg att det var ett bra jobb. Alla får en ordentlig introduktion och tryggheten från erfarna kollegor. Det är en roll där du gör skillnad för människor, sammanfattar Anna Cohen Wikström.

De lediga sommarjobben söker man på kommunens hemsida www.skelleftea.se/sommarjobb.

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Relaterat innehåll

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden