Gå direkt till innehåll
Släpvagn gör insamlingen enklare i Skellefteå

Pressmeddelande -

Släpvagn gör insamlingen enklare i Skellefteå

Nu startar ett projekt att samla in batterier, glödlampor, lågenergilampor och mindre elektronikprylar i orterna Fällfors, Ålund, Myrheden, Ersmark, Ostvik och Frostkåge.
Insamlingen sker via en släpvagn med specialbyggd kåpa, som flyttas runt mellan de olika byarna.
Varför gör ni det här?
- Vi ville hitta en enkel lösning för våra medborgare att bli av med sina små elprylar och batterier, och eftersom det redan pågår en del el-projekt i stadsmiljöer ville vi ta fram en modell som är anpassad för landsbygden, säger Agneta Lantto Forsgren, tekniska kontoret.
Insamlingen är ett projekt i samarbete mellan El-kretsen och Skellefteå kommun och pågår till och med oktober 2010. Schema för insamlingen annonseras i tidningarna Norra Västerbotten, Västerbottens folkblad och finns på Skellefteå kommuns hemsida.

Fakta
El-prylar består till 99 % av material som kan återvinnas. Framför allt järn, glas, plast och aluminium, men också små mängder av guld och silver.

www.skelleftea.se/avfall

Mer information:
Agneta Lantto Forsgren
Tekniska kontoret
Skellefteå kommun
0910- 73 78 70

Ulrika Eliasson
El-kretsen
Telefon 08-545 212 95

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden