Gå direkt till innehåll
Skellefteå kommun överklagar förvaltningsrättens dom

Pressmeddelande -

Skellefteå kommun överklagar förvaltningsrättens dom

Skellefteå kommun överklagar förvaltningsrättens dom som upphäver ett kommunfullmäktigebeslut.

I mars 2018 beslutade kommunfullmäktige att det kommunala bolaget Skellefteå industrihus ska investera i hotelldelen i kulturhuset. Beslutet överklagades till förvaltningsrätten i Luleå som nu meddelat sin dom.

I sin dom upphäver förvaltningsrätten kommunfullmäktiges beslut. I praktiken får detta inte någon betydelse då kommunen valt att fortsätta byggnationerna oavsett utfallet i förvaltningsrätten.

- Skellefteå är i stark utveckling där kulturhuset är en viktig del. Ett stopp av projektet skulle innebära att kommunens utveckling bromsas upp, vilket vi inte tänker bidra till, säger Lorents Burman kommunalråd.

Det finns inga sanktioner i den här typen av kommunala besvärsärenden. Trots detta väljer Skellefteå kommun i samråd med Sveriges kommuner och landsting (SKL) att överklaga förvaltningsrättens dom. Detta då den kan ha principiell betydelse för de kommunala fastighetsbolagen i Sverige och deras framtida uppdrag och arbetssätt. SKL kommer att stödja Skellefteå kommun i den fortsatta rättsprocessen.

Kontaktpersoner:

Lorents Burman, kommunalråd, 070-243 07 00

Samuel Lundqvist, ekonomichef, 070-371 19 58

Ämnen

Regioner

Kontakter

Agnetha Boström

Agnetha Boström

Presskontakt Pressansvarig 076-127 94 32
Emilie Sjölund

Emilie Sjölund

Presskontakt Presskommunikatör 073-020 70 64

Skellefteå kommun

Det är trivsamt att bo i Skellefteå med omnejd. Vi är många som är överens om det. Inom Skellefteå kommun finns massor av betydelsefulla yrken som går ut på samma sak – att ta hand om vår kommun och dem som bor i den. Att skapa livskvalitet, helt enkelt.

Skellefteå kommun
Stadshuset, Trädgårdsgatan 6
931 85 Skellefteå
Sweden